Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Θα μεινουμε με κλειστα τα ματια;

Μέχρι στιγμής ο υπουργός δεν άλλαξε το σχέδιό, μας αφήνει έρμους στον δήμο της Νάουσας ο οποίος από μόνος του δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και μας θέλει και εμάς μαζί του στην ανεργία, στην φτώχεια στα βάσανα του. Δείτε τι έκανε στα χωριά που με τον Ν. Καποδίστρια έχει πάρει, ήδη σας έχω δείξει παρακάτω το τι έχει κάνει μέχρι στιγμής στο Γιαννακοχωρι, γιατί δεν κάνετε μια βόλτα στον Στενήμαχο να δείτε τι έχει γίνει από τότε μέχρι σήμερα; Όπως τον θυμάμαι από μικρο παιδί, έτσι και μπορώ να πω χειρότερα είναι τώρα, η μόνη διαφορά; πληρώνουν παραπάνω δημοτικά τέλη από παλαιότερα σαν κοινότητα που ήτανε.
Θέλετε να γίνουμε ένα χωριό με άνεργους, φτώχεια και να πληρώνουμε αβάσταχτα δημοτικά τέλη; Θέλετε το πλεόνασμα χρημάτων που έχουν οι δυο δήμοι μας να πάνε στην Νάουσα και ποιος ξέρει τι θα τα κάνουν; Θέλετε τα παιδιά μας να μην έχουν καμία ελπίδα για το μέλλον τους;
Τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τα ανίψια μας έκαναν την κατάληψη στον δήμο Ανθεμίων, οι ίδιοι προσπάθησαν να σας δώσουν να καταλάβετε ότι ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΈΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ, αλλά το μόνο που έγινε είναι να τα βρίζεται στην δημαρχεία γιατί κάποιοι δεν μπορούσαν να κοιμηθούν από τα επαναστατικά τραγουδια που εβαζαν στην διάρκεια της κατάληψης.
Τα τραγουδια αυτα εμπαιναν μήπως και κάποιοι νειωσουν κατι μεσα τους, μήπως και καποιοι καταλαβαουν οτι μας παιρνουν την ελευθερια μας, γιατί αυτο γινεται, αν μας πάρει η Νάουσα ας παρκαρει καποιος το αυτοκινητο του οπου θέλει, η δημοτικη αστυνομια θα καραδοκει.
Τα χρηματα που με τοσο κοπο συγκέντρωσαν οι δυο δήμοι μας θα πάνε στην Νάουσα και δεν είναι λιγα.
Τα επιχειρήματα για τα οποία δεν θέλουμε αυτήν την συνένωση δεν είναι λιγα, δεν είναι έτσι απλά τα πράματα, πιστεύω ότι όλοι θα το καταλάβετε αλλά πλέον θα είναι αργά, θα το καταλάβετε όταν θα αρχίσουν να έρχονται οι δημοτικοί λογαριασμοί, όταν θα θέλετε να γίνει κάπου ένα έργο και δεν θα ξέρετε αλλά και δεν θα μπορείτε να το πείτε κάπου, γιατί απλά δεν θα σας ακούνε, δεν θα τους ενδιαφέρουν αυτα τα θέματα, δεν θα ενδιαφέρονται για εσάς αλλά μόνο για τα χρήματα, θα το καταλάβετε όταν στον δήμο θα εργάζονται μόνο Ναουσαίοι για να καλύψει την ανεργία τόσων ετών.
Οι δήμοι μας έχουν μεγάλο μέλλον για ανάπτυξη αλλά πάντα χωρίς την Νάουσα, αν γίνει η συνένωση αυτο που θα προσπαθήσουν να κάνουν είναι να αναπτύξουν την Νάουσα και όλα τα χωριά μας να παραμείνουν όπως είναι. Κοπανος: Κεντρικό χωριό το οποίο λιγουρεύεται η Νάουσα χρόνια τώρα, πολλά εργοστάσια, επιχειρήσεις ακόμα και από την Νάουσα έχουν κάνει "κατάληψη" όλο τον κεντρικό δρόμο. Μονοσπιτα: Πρόσφατα προσπάθησαν να συκοφαντισουν τον δήμο Ανθεμίων και δείχνοντας τους ότι με την Νάουσα θα έχουν καλύτερο μέλλον. Λευκαδια: τα ίδια όπως και στα Μονοσπιτα. Αγγελοχωρι: Το μεγαλύτερο χωριό της Ειρηνουπολης με αρκετά εργοστάσια και επιχειρήσεις, με μεγάλη προοπτική στην ανάπτυξη. Να μην αναλύσω όλα τα χωριά των δήμων μας, απλά ο Δήμος Νάουσας με αυτα που κάνει απλά δείχνει το πόσο πολύ θέλει να μας "πάρει" υπό την "προστασία" του, με τον τρόπο αυτόν δείχνει το πόσο πολύ θέλει να μας κατασπαράξει.
Απλά σκεφτείτε κάποια πράματα, γιατί ο δήμος Νάουσας κάνει τα πάντα ώστε να γίνει η συνένωση αυτή; γιατί "κόβει" βόλτες στα χωριά μας και τους υπόσχεται τα πάντα;
Νομίζω ότι ακόμα υπάρχει καποιος λίγος χρόνος για την αλλαγή της συνένωσης, βγείτε από τα σπίτια σας, βγείτε από τα "καβούκια" σας, υποστηρίξτε τα παιδιά μας, μην αφήνετε την Νάουσα να πάρει τον πλούτο μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, βγείτε στους δρόμους και διαδηλώστε, βοηθήστε για την μη συνένωση με την Νάουσα, ξυπνήστε να βοηθήσουμε τους δήμους μας σε όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα για εμάς, για τα παιδιά μας για το μέλλον ΟΛΩΝ μας.

Γεωργιος Σεπκας
Κάτοικος Κοπανου Ανθεμίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου