Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Απο συζητηση με καποιον γνωστο απο τον Στενημαχο

Προχθές το βράδυ βρήκα κάποιον γνωστό από τον Στενήμαχο και μίλησα μαζί του σχετικά με το τι έργα έχουν γίνει από τότε που έγινε η συνένωση με την Νάουσα. Επίσης την διαφορά που υπάρχει στο χωριό τώρα με την Νάουσα και πριν ως Κοινότητα.

Όταν ο Στενήμαχος έκανε την συνένωση με την Νάουσα με τον Ν. Καποδίστρια, η κοινότητα Στενημαχου είχε στην "άκρη" 50.000.000 δρχ τα οποία Μέτα την συνένωση φυσικά τα πήρε η Νάουσα, με αυτά τα λεφτά έκαναν τόσα χρόνια μια αποχέτευση στο μισό χωριό και αυτή που έγινε δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί πρέπει να έχουν βιολογικό καθαρισμό. Ο Μπουτάρης προθυμοποιήθηκε πάντα σύμφωνα με τον φίλο μου από τον Στενήμαχο να παράσχει στον Στενήμαχο τον χώρο και τον υπάρχοντα βιολογικό καθαρισμό που υπάρχει ακόμα και τώρα στον χώρο του εργοστασίου. Επειδή ο βιολογικός καθαρισμός αυτός του εργοστασίου είναι μικρός και πρέπει να γίνει μεγαλύτερος, (δεν κατασκευάστηκε για ολόκληρο χωριό αλλά μόνο για το εργοστάσιο), ο Μπουτάρης είπε τον δήμο Νάουσας ότι θα βάλει αυτός τον χώρο, θα βάλει δικό του μηχανικό αλλά θα πρέπει ο δήμος να τον κατασκευάσει και τα έξοδα κατασκευής να επιβαρύνουν τον δήμο, ο δήμαρχος σε απάντησή του, του είπε να τον κάνει ο ίδιος ο Μπουτάρης, υπ' όψιν ότι το εν λόγο έργο έφτασε τα 300.000 € και έτσι η συμφωνία ακυρώθηκε και δεν έγινε ποτέ το έργο, φυσικά η αποχέτευση στον μισό Στενήμαχο έμεινε μόνο στα χαρτιά και μόνον για να τον βλέπουν.
Τώρα θέλουν να κατασκευάσουν έναν βιολογικό καθαρισμό στον Αγ. Γεώργιο με προϋπολογισμό στα 3.000.000 €, όταν μιλάμε για πολλά λεφτά εκεί υπάρχει και κάτι που μας ελκύει, μιλάμε ότι με το 10% των χρημάτων αυτών θα είχε γίνει η δουλειά, αλλά μάλλον κάποιοι θέλουν μεγαλύτερη πίτα να μοιράσουν.
Σε συνέχεια της συζήτησής μας μου είπε ότι κάποτε ο δήμος Ναούσης είχε έναν υπάλληλο εκει στον Στενήμαχο 2 με 3 φορες την εβδομαδα και πάντα προσεχε τους κοινοχρειστους χωρους, παλαια κοινοτητα, παιδικες χαρες, παρκα, κλπ. εβαφε τα καγκελα και τα πεζοδρομια εκει που επρεπε, καθαριζε, σκουπιζε τα παντα και το χωριο ηταν ομορφο, αργοτερα ομως αυτος ο υπαλληλος επαψε να πηγαινει στον Στενημαχο, ο λογος; αγνωστος, πολλα μπορει να σκευτει κανεις. Τωρα το χωριο εχει γινει ζουγκλα, τα χορτα μεγαλωνουν και κανεις απο την δημο ενδιαφερεται να παει να τα κωψει, ο ιδιος αυτος φιλος μου, μου ειπε οτι πηρε παρα πολλες φορες τηλεφωνο για το θεμα γιατι το παιδι του γεμιζε σπυρια απο τα χορτα στην αυλη του σχολειου του, τελικα πηγε ο ιδιος και ενας ακομα και τα κοψανε μονοι τους.
Η ομάδα του χωριού χρειάστηκε ηλιοθερμα για τους παίκτες, ο δήμος τους υποσχέθηκε να τους βάλει, αλλά μετά από πολύ καιρό είδαν τελικό ότι τους "έγραφε" ο δήμος, πήγανε στον Μπουτάρη και στον Δαιο, στα 2 μεγάλα εργοστάσια της περιοχής τους και με δωρεές τελικά τα έβαλαν από μόνοι τους.
Γενικά από τότε μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει άλλα έργα στον Στενήμαχο από τον δήμο Νάουσας, μόνο η μισή αποχέτευση και δεν λειτουργεί όπως είπαμε. Το χωριό τελικά είναι χειρότερα από ότι ήταν πριν, καλύτερα να είχαμε ακόμα την κοινότητα η να γινόταν η συνένωση με τον δήμο Ανθεμίων, μου είπε ο φίλος μου.

Συμπέρασμα;
Θα θέλατε και τα δικά μας χωριά όπως και αυτών που ήδη έχει ο δήμος Νάουσας;
Δεν νομίζω να υπάρχει καποιος που να το θέλει.

Γεώργιος Σεπκας
Κάτοικος Κοπανου Ανθεμίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου