Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Νεα για τον "Καλληκρατη" απο το iNews.gr







Αλέξης Τσίπρας: «Ο Καλλικράτης πνίγει την αυτοδιοίκηση»

Κατά του νομοσχεδίου και ο Γ. Καρατζαφέρης
Κριτική στην κυβερνητική πολιτική, με αιχμή το σχέδιο «Καλλικράτης» άσκησε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης πνίγει την ελληνική κοινωνία, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή. 


Ο Αλέξης Τσίπρας, εκτίμησε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα εισπράξει ένα μεγαλόστομο όχι από τη βάση της κοινωνίας και για τον "Καλλικράτη".
Κατά του σχεδίου τάχθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά στο σχέδιο αυτό με στόχο να "αρπάξει τις εκλογές", σε συνδυασμό και με το νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση των μεταναστών.
"Πρόκειται για μία μεγάλη θεσμική αλλαγή η οποία ήταν προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ", αντέτεινε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του είναι απαραίτηση σε αυτή τη φάση αφού θα εξοικονομηθούν κονδύλια τουλάχιστον 1,2 δισ. ετησίως.

"Ο Καλλικράτης αδικεί το δήμο Αμφίκλειας"

 "Ο Δήμος Αμφίκλειας είναι ιστορικός Δήμος του νεώτερου Ελληνικού Κράτους από το 1915, με έμπειρο προσωπικό και αξιοσημείωτη οικονομική ευρωστία και μηδενικές οφειλές, ενώ αποτελεί οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής προ της Επαναστάσεως του 1821...

 

Σήμερα στον Δήμο Αμφίκλειας φιλοξενούνται όλες οι υπηρεσίες όπως ΔΟΥ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Ειρηνοδικείο, Δασονομείο, Αγροτικό Κτηνιατρείο, ΙΚΑ, που εξυπηρετούν το σύνολο της Δυτικής Λοκρίδας και της βόρειας Φωκίδας. Την ίδια στιγμή η Αμφίκλεια είναι η έδρα των σημαντικότερων φορέων ανάπτυξης. Διαδημοτική Επιχείρηση, Αναπτυξιακές (2), Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα παρουσιάζει την δυναμικότερη ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα με τρία υποκαταστήματα Τραπεζών (ΕΤΕ, ΑΤΕ, Probank) και rτον μεγαλύτερο αριθμό τουριστικών επιχειρήσεων, καταστημάτων και βιοτεχνιών, ενώ στην επικράτεια της βρίσκεται το 73% του Χ.Κ. Παρνασσού.

Προς επιβεβαίωση της αδικίας που η Αμφίκλεια έχει υποστεί ακολουθεί πίνακας στον οποίο παρουσιάζουμε συνοπτικά τα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει η Αμφίκλειας ως έδρα του νέου διευρυμένου Δήμο, έναντι της Κάτω Τιθορέας που ορίστηκε έδρα του δήμου ."


















Στηρίζει τις κινητοποιήσεις
Σειρά προτάσεων από την ΑΔΕΔΥ για το σχέδιο «Καλλικράτης»
 Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ.Παπασπύρος
ΑθήναΣτείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Τις θέσεις και τις προτάσεις της για το σχέδιο «Καλλικράτης» διατύπωσε η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας «ακόμα και τώρα» να συμπεριληφθούν στις τελικές ρυθμίσεις του νόμου, «διαφορετικά δεν αποδέχεται το νομοσχέδιο για τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης.Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ομοσπονδιών κατά του «Καλλικράτη» και πιστεύει ότι η επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και την συμμετοχή και σύμπραξη του συνόλου των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση καθώς και από την αξιοποίηση τους.
«Η υπηρεσιακή ανασφάλεια που καλλιεργείται στο προσωπικό λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της εμπλοκής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πρόγραμμα σταθερότητας με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, την κατάργηση υπηρεσιών και την απόλυση προσωπικού θα αποτελέσουν αιτία διαχρονικών συγκρούσεων» επισημαίνει.
Βάσει των προτάσεών της η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει τρία μείζονα ζητήματα:
1. Μετεξέλιξη των επισφαλών θέσεων εργασίας (συμβασιούχων) σε ασφαλείς και πλήρους απασχόλησης, την προστασία και αποφυγή απολύσεων στο μεταβατικό διάστημα εφαρμογής της νέας διάρθρωσης.
2. Διάκριση με κατάταξη των δικαιοδοσιών και αρμοδιοτήτων κάθε αρχής, αιρετής και μη, σε πολιτικές και διοικητικές, για την αποσαφήνιση του επιπέδου πολιτικής, διοικητικής, νομικής ευθύνης και αποφυγής κάθε σύγχυσης στην πολιτικοκοινωνική λογοδοσία και κάθε είδους ελέγχου από αρχή και τους πολίτες.

3. ΕΚΔΑ σε Περιφερειακό και Νομαρχιακό επίπεδο. «Είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ενδεχόμενη αλληλοεπικάλυψη, σύγχυση ή σύγκρουση των αιρετών και μη αρχών σε ζητήματα αποκέντρωσης και αποσυγκεντρωτισμού, την άσκηση πολιτικών σε μείζονος σημασίας τομείς, όπως: υγεία, εκπαίδευση, περιβάλλον, απασχόληση, κοινωνική πρόνοια και μέριμνα, χωροταξία, αναπτυξιακές δράσεις κ.α.»
Newsroom ΔΟΛ

"Η Κυβέρνηση «έστησε» το σχέδιο «Καλλικράτης» με δύο μέτρα και δύο σταθμά"

 "Σε αντιπαράθεση του Υπουργού Εσωτερικών κ Ραγκούση και του Προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικου, παραδέχθηκε ότι σε συγκεκριμένο Δήμο, ένα από τα κριτήρια ήταν και το κτίριο στέγασης των Υπηρεσιών του Δήμου, το οποίο όπως είπε στοίχισε στον Ελληνικό Λαό περίπου 5.000.000 € κ ακόμη περισσότερο ίσως...

Ο κ. Ραγκούσης όμως επιλεκτικά – πραξικοπηματικά, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την 20η Μαΐου , άλλαξε την έδρα του Δήμου Δωρίδας στην Φωκίδα και αντί του Ευπαλίου όρισε το Λιδορίκι.
Όφειλε να γνωρίζει ο κ. Ραγκούσης ότι εδώ και σχεδόν ένα (1) έτος περίπου, ο σημερινός Δήμος Ευπαλίου, στεγάζει τις υπηρεσίες του στο νεόδμητο Δημαρχείο, που άγγιξε τα 2.500.000 €.
Γιατί Κύριε Υπουργέ? Αυτά δεν είναι χρήματα του Ελληνικού Λαού?
Αφού δεν λάβατε υπόψη σας για την έδρα του Δήμου Δωρίδας τα οικονομικά, πληθυσμιακά, αναπτυξιακά και λοιπά κριτήρια που Εσείς θέσατε, μήπως θα έπρεπε να λάβετε τουλάχιστον το κτιριακό ?
Ο Δήμος Ευαλίου παρ όλο που πληροί όλα τα κριτήρια που θέσατε, αδικείτε κατάφορα.
Την ύστατη στιγμή ας γίνει το σωστό, το υγιές και αυτονόητο και αυτό που θέσατε προς διαβούλευση, πριν την 20η Μαΐου."

Δήμος Δωρίδας με έδρα το Ευπάλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου